Wachtnummer 0468/24 86 00

Na de bevalling

Na de bevalling (postnataal) zullen we op huisbezoek komen om de postpartum begeleiding te verzorgen, zowel op medisch als emotioneel vlak.

Na de bevalling

Na de bevalling (postnataal) zijn we jouw vroedvrouw aan huis. We komen op huisbezoek om de postpartum begeleiding te verzorgen, zowel op medisch als emotioneel vlak. Dit houdt in dat we bij jou de nodige controles doen zoals: bloeddrukcontrole, bloedverlies, involutie van de baarmoeder, het eventuele knipje of scheurtje, of wonde na keizersnede verzorgen en de hechtingen verwijderen. We wegen telkens je kindje, kijken de navelstreng na, observeren de kleur van de baby, doen de hielprik, ...

Verder helpen we met de voeding, zowel bij borstvoeding als bij flesvoeding, en proberen we al je vragen en bezorgdheden zo volledig en duidelijk mogelijk te beantwoorden. We zijn een team met dezelfde visie, dus alle vroedvrouwen zullen je een éénduidig antwoord kunnen bieden.

Charlotte is gediplomeerd lactatiekundige. Voor specifieke problemen of vragen over borstvoeding kunnen jullie ook bij haar terecht. Deze consulten vallen ook onder de derderbetalersregeling. 

Kwalitatieve zorgen

Recent is de periode van ziekenhuisopname na de bevalling ingekort. Wees niet ongerust. We staan voor je klaar als je thuiskomt. De eerste vijf dagen na de bevalling komen we elke dag bij je langs. Verdere bezoeken plannen we samen. Op die manier krijg je persoonlijke én kwalitatieve zorgen. Wij contacteren steeds de gynaecoloog of kinderarts indien nodig. Het is uiteraard ook mogelijk om poliklinisch te bevallen. Dat wil zeggen dat je enkele uren na de bevalling het ziekenhuis al kan verlaten.                   

Zodra je tijdens je zwangerschap beslist beroep op ons te doen voor deze postnatale zorgen, neem je best meteen contact op. Zo kunnen we al even kennis maken. Uiteraard kan je ons ook na de bevalling nog steeds bereiken.

Na de bevalling zijn we jouw vroedvrouw aan huis.

Maak nu je afspraak