Wachtnummer 0468/24 86 00

prenatale lessen voor ouders die een eerste kindje verwachten

17/09/2024

Alle lesdata

17/09/2024 - 19:30u

24/09/2024 - 19:30u

01/10/2024 - 19:30u

08/10/2024 - 19:30u

Prijs

€149,00 per inschrijving

Dit is een lessenreeks voor zwangere koppels waarin onder andere volgende vragen aan bod komen; 

De arbeid: Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de weeën? Wat kan je doen om met de pijn om te gaan? Hoe moet je ademen? Welke houdingen kan je best aannemen? Wat kan de partner doen? Wat neem je mee naar het ziekenhuis? 

De bevalling: Hoe weet je baby de weg naar buiten? Hoe moet je persen? Doet een knipje pijn? Hoe verloopt een keizersnede? Hoe verlopen de eerste uren na de bevalling? 

Borst-en flesvoeding: Wat zijn de voor- en nadelen van borst-en flesvoeding? Moet je al iets doen in de zwangerschap? Hoe maakt je lichaam melk aan? Hoe leg je je baby aan de borst? Wat te doen bij borstvoedingskwaaltjes? Welke BH moet ik kopen? Welke flesjes koop ik best? 

De postnatale periode: Welke zorgen heeft mijn baby nodig? Welke zorgen heeft mama nodig? Hoe kan ik mijn baby troosten? Hoe kan ik mijn baby in de draagdoek dragen? Hoe ga ik om met het ouderschap? 

Ik geef jullie dus een hoop (correcte :-) )informatie,waarmee jullie aan de slag kunnen.

De ervaring leert me bovendien dat partners een heleboel informatie opslorpen, waardoor ze hun vrouw nog beter kunnen bijstaan tijdens de zwangerschap, arbeid, bevalling en postnatale periode. De informatie zorgt voor meer inzicht en begrip. 

De lessen gaan door in ons eigen leslokaal op de Hooiman 19 te Schoot- Tessenderlo. 1 les duurt ongeveer 2 uur. Wij voorzien een papieren cursus en een drankje. 

Er wordt per avond een consult van 14,86 euro aan je mutualiteit aangerekend. Voor de lessenreeks vragen we daarom een dossier voor derdebetalersregeling aan te maken bij ons vroedvrouwenteam. De opleg voor de reeks bedraagt 149 euro per koppel. Je schrijft 1 persoon in, maar breng liefst je partner (gratis) mee.

Indien je niet fysiek aanwezig kan zijn, zullen de online lessen je aangeboden worden ter vervanging.