Wachtnummer 0468/24 86 00

Infosessie Borstvoeding

23/11/2022

Alle lesdata

23/11/2022 - 14:00u

Prijs

€40,00 per inschrijving

In deze les krijg je alle nodige tips voor een vlotte borstvoeding van vroedvrouw Evelien. Er valt zo veel te vertellen over de voeding van je baby, dat het een aparte cursus is. Je leert bewust te kiezen voor fles- of borstvoeding omdat je kennis krijgt van alle voor-en nadelen. Je leert hoe de melkproductie werkt en hoe je je baby in verschillende houdingen aan de borst kan laten drinken en waar je dan best op let. Ze haalt ook haar 'borstvoedingskoffer' boven met tips voor handige BH's, helende zalfjes, compressen en andere "must-haves". Bovendien worden mogelijke problemen verklaard en krijg je tips om deze te voorkomen. Je krijgt ook de nodige informatie voor het geven van flesvoeding aan je baby en het afkolven van moedermelk. 

Het is dus een realistische les over het geven van borstvoeding. Door het volgen van de cursus zal je zelfverzekerder zijn bij het voeden van je baby en de keuze’s kunnen maken die bij jullie gezin passen. 

Deze cursus is zeker aan te raden bij een eerste kindje en kan een opfrissing zijn bij een volgende zwangerschap. Er heeft nog nooit iemand teveel informatie gekregen J

De sessie duurt 2 uur en je krijgt een papieren cursus met informatie mee naar huis en een goodiebag met allerlei staaltjes. 

Het kost 30 euro en er wordt een workshop aan je mutualiteit aangerekend. Zorg dat je een dossier voor derdebetalersregeling bij ons vroedvrouwenteam hebt. (info via intakeformulier of devuystevelien@gmail.com)

Partners mogen gratis meekomen.